About

Rive Gauche is an exciting urban regeneration project for the city centre of Charleroi, Belgium with a new town square, shopping centre, hotel and offices.

Brief

Our challenge has been to create a brand identity, marketing campaign and interiors for Rive Gauche, a mixed use development in the centre of Charleroi. Our scope also encompasses architectural studies on the facades, glass roof design and general circulation of the scheme. The SEC faces a new town square and as such is central to the reconfigured retail aspect of the city.

Solution

An artistic feel has been developed for the brand, with bright colours complemented by sophisticated typography and hand-drawn illustrations. Inspired by the Parisian (left bank) our interiors combine elements of streetscape into the practical requirements of a 21st century shopping centre.